Moottorikelkkailureittien kehittäminen Itä-Lapissa ja Kantalahden alueella Venäjällä

Salla-Alakurtti moottorikelkkareittihanke

Salla-Alakurtti reittihankkeessa rakennetaan tieliikennelain mukainen kelkkareitti Kelloselän Puukkokankaalta Saijan kylän kautta Savukosken ja Sallan kunnanrajalle. Reitin pituus on 29 kilometriä.

Venäjän puolella reitti rakennetaan raja-asemalta Kairalan (Kuolajärvi) ja Vuorijärven kautta Alakurttiin. Reitin pituus on noin 80 kilometriä.

Jo olemassa oleva reittiyhteys Ruotsin Pajalasta Rovaniemen, Kemijärven kautta Sallaan ja rajalta Alakurttiin valmistuva reitti merkitään yhteisellä reittitunnuksella, joka ideoidaan hankkeen aikana.

Projektin tavoitteena on lisätä rajaliikennettä ja matkailua Sallan raja-aseman kautta Venäjälle ja Venäjältä Suomen Lappiin ja Pohjois-Ruotsiin.

Reittihankkeen vetäjänä toimii Sallan kunta ja venäläinen partneri on Kantalahden kaupunki/Alakurtin kunta. Hankkeessa kumppaneina ovat mukana myös Pajalan kunta sekä Rovaniemen ja Kemijärven kaupungit.

Mukana olevien toimijoiden lisäksi hanketta rahoittavat Lapin liitto ja Euroopan Unioni (Interreg III A Pohjoinen –ohjelman Kolarctic-naapuruusohjelma). Venäjän puolella pääasiallinen rahoittaja on Euroopan Unioni. Hanke kestää vuoden 2007 loppuun.


Johdanto

Hankesuunnitelma

Kartat reitistä

Työn eteneminen

Liikennemerkit

Aapa-Tuohilammen silta

Venäjän reitti

På svenska

In English


Yhteystiedot: Vesa Haataja, gsm: 040-561 7459, puh: 016-879 111, fax: 016-832 021
sähköposti: vesa.haataja@salla.fi