Junnun talo voitti Pölökkybaarin
petankkikisat Saijalla

Edes ukkoskuuro ei keskeyttänyt ottelua!

Maailmojen väliset petankkikisat pidettiin Saijan kylällä Sallassa lauantaina 16. heinäkuuta.
    Puolipilvisenä iltapäivänä kuuden maissa tulla pölähti jälleen porukkaa Kaunisharjulle Saija-Pirtin lähelle. Kyläyhdistyksen väki kokosi tarpeelliset kamppeet paikalle ja ottelijat muodostivat joukkueita.
    Peliin ilmoittautui kolmekymmentä henkilöä ja yleisö seurasi ottelua. Joukkueet olivat seuraavat: pitkään mukana olleet Assarin tyttäret, legendaarinen Takavaaran Heittäjät oli nyt eri kokoonpanossa nimellä Ha Ju Pe, kylän entisestä urheiluseurasta nimensä saanut Saijan Vauhti, Asvicon, Saamamiehet, Kuolajoen petankkiyhtymä, Kelloselästä Aatsingin suvusta Aatsinki 1 ja Aatsinki 2, Junnun talo, jonka nimi on saatu aikanaan Korian Junnun omistaman talon nimestä ja Vaaran vierailevat viskojat, jossa oli mukana turkulaisia.
    Ukkoskuuron lähestyessä sanoi Jarko Kallioinen ja näytti tummaa pilveä etelässä:
    - On niin uhkaava pilivi tulossa, että pannaanko peli poikki sen hetkisen tilanteen perusteella? Kun sade yltyi niin kovaksi, että oli mentävä suojaan, meni osa pelaajista pressun alle ja toiset kylätalon kuistille. Kun sade lakkasi, jatkettiin peliä.

Joukkueet jaettiin A-ja B-lohkoihin, ja ottelu päättyi puolilta öin ilman jo viilentyessä kosteaksi yökylmäseksi.
    Ottelun voitti B-lohkossa voiton vienyt Junnun talo, eli Antti ja Asta Ovaskainen sekä Janne Okkonen. Toiseksi tuli A lohkon ykkönen joukkue Ha Ju Pe eli Hannu Lahtela, Jukka Ylitalo ja Pentti Ylitalo. Kolmanneksi tuli A-lohkon kakkonen Saijan vauhti, jossa olivat Jarko Kallioinen, Petri Saariniemi ja Kari Kivelä.
    Tyytyväiset ja onnelliset voittajat jättivät palkintorahat kyläyhdistykselle, jotta myös ensi vuonna saadaan aikaiseksi uusi ottelu.
    - Hieno ottelu, sanoi Lasse Aatsinki, heilautti kättään ja jatkoi:
    - Ensi vuonna tavataan.

Huollosta ja järjestelyistä vastasivat Eija Nissinen, Jaana Yrjänheikki, Outi Kaunisharju ja Taimi Keränen. Tuomarina toimi jälleen Erkki Yrjänheikki, kun parempaa ei ollut vieläkään saatavilla.

Teksti ja kuvat: Erkki Yrjänheikki


Osanottajat seurasivat tarkkaavaisesti toistensa suorituksia. Heittovuorossa Asta Ovaskainen, joka kuului kisan voittaneeseen Junnun talon joukkueeseen yhdessä Janne Okkosen (2. vas.) ja Antti Ovaskaisen (oik.) kanssa.

Heittovuorossa Vaaran vierailevat viskojat.
Hannu Lahtela (vas.), Pentti Ylitalo ja Jukka Ylitalo tulivat mittelössä toiseksi joukkueellaan Ha Ju Pe.
Hymy oli herkässä Saijan Vauhdin Jarko Kallioisella (vas.) ja Petri Saariniemellä kisan jälkeen. Kuvasta puuttuu Kari Kivelä.

Juttu on julkaistu Koti-Lapissa 3. elokuuta 2022.


Tapahtumat-sivulle